Facebook Twitter

Wanneer testament regelen

Wanneer testament regelen


Testament regelen

Wanneer uw testament regelen? De blaadjes vallen, de dagen worden korter. Wist u dat er in de herfstperiode de meeste testamenten worden gemaakt of gewijzigd? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn er verschillende redenen waarom het voor u belangrijk is om een testament te regelen. De wet regelt namelijk alleen de basis.
 
Je hoeft niet in de herfst van je leven te zijn, om een testament te maken.
 

Testament kinderen

Bijvoorbeeld voor getrouwde partners die kinderen hebben. Mocht een van de partners overlijden dan krijgt de andere partner in eerste instantie de erfenis en de kinderen pas later hun erfdeel. Maar deze regeling is voor u misschien helemaal niet de meest gunstige. Bijvoorbeeld vanuit het perspectief van de erfbelasting. Wij kunnen u adviseren welke testament-vorm u erfbelasting bespaart en hoe u deze belasting kunt uitstellen tot het moment dat beide ouders zijn overleden. Maar ook als er kinderen zijn uit een eerdere relatie kan een andere regeling dan de wettelijke wenselijk zijn. Benieuwd naar een bespaar-tip ‘het opvullegaat‘?
 

Wat kan ik bij een testament regelen?

Er is geen wettelijke regeling voor partners die niet getrouwd zijn. Dit betekent dat partners alleen met een testament (en in sommige gevallen is daarvoor ook een samenlevingscontract nodig) van elkaar kunnen erven. Zonder testament krijgen de kinderen de hele erfenis en heeft de partner geen rechten. In deze situatie is een testament dus geen overbodige luxe! Neem contact met Rispens Notarissen op een testament te regelen dat voldoet aan uw belangen.
 

Erfenis kindsdeel

Erfenis kindsdeel vastleggen. Vaak leggen partners met kinderen vast wie de erfenis voor de kinderen moet beheren tot een in het testament genoemde leeftijd. Hiervoor kunnen ouders een bewindvoerder aanwijzen. Meer weten over het vaststellen van erfdelen? Lees een voorbeeld-situatie.
 

Toegevoegde waarde van een testament

Bent u benieuwd wat voor u de toegevoegde waarde is van een testament? Wij adviseren u hier graag over. Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak, het is er tenslotte altijd het seizoen voor.
 


 
Neem contact op