Facebook Twitter

Testament ontbinden

Testament ontbinden


Testament ontbinden

Wil je je testament herroepen (ontbinden) omdat wat er in staat niet meer relevant is voor jouw situatie? Of omdat je ex-partner er bijvoorbeeld nog in staat? In beide gevallen is herroepen en/of aanpassing in beginsel wenselijk. Graag vertellen je meer over het ontbinden van een testament zodat je weet wat je moet doen.
 

Ik wil mijn testament laten vervallen

Je hebt besloten dat je je testament wilt herroepen (laten vervallen). Dan is het goed om te weten dat een testament dat door een notaris is opgesteld, niet kan worden vernietigd door simpelweg het document te verscheuren. Een testament wordt door de notaris namelijk altijd verwerkt in het Centraal Testament Register (CTR). De notaris moet dit – in geval van het herroepen (ontbinden) van het testament – opnieuw verwerken in het CTR.
 

Is mijn testament nog geldig na mijn scheiding?

Ben je gescheiden van je – inmiddels – ex-partner, dan betekent dit niet automatisch dat hij of zij ook verdwijnt uit je testament. Informeer bij jouw notaris of een aanpassing in jouw testament wenselijk is.
 

Meer weten over het ontbinden van een testament?

Heb je een vraag over het eventueel wijzigen van je testament of heb je een specifieke situatie die je graag aan ons wilt voorleggen om te bekijken hoe je dat het beste kan aanpakken? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met je mee om tot de juiste en gewenste oplossing te komen.

 

testament ontbinden