Facebook Twitter

Slim testament

Slim testament


Op allerlei websites lees je dat je het best een slim testament kunt maken. Maar wat is dat, een slim testament?
 

Zo min mogelijk erfbelasting betalen: slim testament

Met een slim testament wordt bedoeld dat je je erfenis zo regelt dat je erfgenamen zo min mogelijk erfbelasting hoeven te betalen. Wij hebben zo onze eigen kijk op wat een dergelijk testament moet inhouden, om alles goed te regelen.
 

Testament erfbelasting

Natuurlijk is het belangrijk te weten hoeveel erfbelasting je erfgenamen moeten betalen. Daarnaast is het essentieel dat je verder kijkt. Wij noemen dat denken in scenario’s. Hiermee bedoelen we dat je samen met de notaris nagaat welke situaties zich kunnen voordoen en wat je voor die situaties ook direct in je testament geregeld wilt hebben.
Een voorbeeld van zo’n scenario: Een persoon die je als erfgenaam hebt gekozen, kan op het moment dat jij overlijdt zelf al dood zijn. Wie wil je in die situaties wel laten erven? Of als je iemand de rol van executeur hebt gegeven, die als jij komt te overlijden te oud of ziek is om je erfenis af te wikkelen. Voor zo’n situatie kun je iemand anders reserve-executeur maken.
 

Toekomst- en conflictbestendig testament

Wat wij ook belangrijk vinden: als je ruzie of gedoe bij de afwikkeling van je testament verwacht, licht dan je keuzes goed toe. Zo wordt je testament beter geaccepteerd door je nabestaanden. Je testament wordt immers pas geopend als jij er niet meer bent en je zelf niet meer kunt vertellen waarom je bepaalde zaken zo geregeld hebt. Als je samen met de notaris hebt bedacht hoe je testament eruit moet zien, dan brengen we ook voor jou in beeld hoeveel erfbelasting dat gaat kosten. Zodat je weloverwogen keuzes kunt maken. En op deze manier maak je een slim testament, dat toekomst- en conflict-bestendig is.
 
Wilt u meer weten over een slim testament? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en stel uw vraag via onderstaand formulier.
 


 
slim testament