Facebook Twitter

Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed


Hoe een nieuwe start toch anders uitpakt

Meneer Vriezema heeft een huis aan de Coudelaan. Hij trouwt met mevrouw Winter. Ze wonen nu samen aan de Coudelaan. Het huwelijksgeluk is niet van lange duur. Na een jaar gaan ze alweer uit elkaar. Meneer Vriezema woont weer alleen aan de Coudelaan. Gelukkig komt hij drie jaar later mevrouw Zomers tegen. Ze gaan trouwen, krijgen 2 kinderen en een hond. Terwijl mevrouw Zomers zwanger is van hun derde kindje, bedenken ze dat hun huis aan de Coudelaan te klein is voor al hun plannen. Ze besluiten te gaan verhuizen.
 

Akte van levering

Gelukkig is er iemand die hun huis wil kopen. Ze gaan naar de notaris voor de akte van levering. Meneer Vriezema is in zijn nopjes, maar wie schetst zijn verbazing? Mevrouw Winter, met wie hij al 9 jaar geen contact meer heeft, moet gebeld worden. Voor de overdracht van de woning zijn de handtekeningen nodig van Meneer Vriezema, zijn huidige echtgenote èn zijn ex-echtgenote!
 

Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed, letterlijk. Meneer Vriezema had het huis al op zijn naam staan toen hij (in gemeenschap van goederen) ging trouwen met mevrouw Winter. Hij dacht daarom dat hij bij de echtscheiding niets hoefde te regelen. Het huis bleef immers op zijn naam? Helaas is dit een veelvoorkomende misvatting. Er was een akte van verdeling nodig bij de echtscheiding, aangezien het huis in de gemeenschap van goederen was gevallen. Het kan zelfs nog schrijnender worden als mevrouw Winter niet mee wil werken, als ze is geëmigreerd of als ze is overleden (met achterlating van een nieuwe partner en/of kinderen). Daarom altijd het advies: leg het vast (bij scheiding)!