Facebook Twitter

Notaris Robin Rispens onder eigen naam verder

Notaris Robin Rispens onder eigen naam verder


Notaris Robin Rispens gaat verder met Rispens Notarissen

Precies tien jaar nadat hij officieel als notaris is benoemd, gaat notaris Robin Rispens zelfstandig en onder eigen naam verder.
 

Rispens Notaris verder onder eigen naam

“Ik kreeg steeds vaker de vraag waarom mijn eigen naam niet terug te vinden is in de naam van de notarispraktijk”, vertelt Robin Rispens. “Ik werk hier nu tien jaar, voel me lokaal betrokken en wil als zodanig herkenbaar zijn. Daarom ga ik nu verder onder de naam Rispens Notarissen.” De bekende maatschap Vellinga Wiersma houdt op te bestaan. Notaris Hilbrand Breuker, de andere vennoot, gaat in Drachten ook zelfstandig verder.
 

Notariskantoor in Gorredijk

Buiten een andere naam op de gevel verandert er verder in het notariskantoor in Gorredijk niet veel. Ook Rispens Notarissen is aangesloten bij de landelijke organisatie Netwerk Notarissen. Bovendien blijft het team medewerkers ongewijzigd. Ook kandidaat-notaris Dorien Koopmans, onder andere bekend van de columns in Sa!, blijft werkzaam in Gorredijk.
 
TeamRispens
 

Notariaat is volop in beweging

Rispens zet de stap naar zelfstandigheid na een periode waarin ook de notarissen de effecten van de economische crisis ondervonden. Maar met de aantrekkende huizenmarkt krijgen ook de notarissen het weer drukker. “Het kantoor is weer op oude volle sterkte.” Het notariaat oogt misschien als een wat saai beroep, maar het is volgens Rispens een vak dat volop in beweging is. “Mijn eerste baas hield mij al voor dat een notaris mensen begeleidt op de kruispunten in hun leven. Dat zijn bijzondere momenten en dat werk verveelt nooit.”
 

Moderne notaris

Een moderne notaris gaat bovendien met zijn tijd mee. Samenlevingsvormen veranderen en ook de wet- en regelgeving verandert voortdurend. “Daar komt bij dat mensen hun zaakjes steeds meer goed geregeld willen hebben. En dus op zoek gaan naar deskundig advies.” Dat is volgens Rispens precies waar de notaris een belangrijke rol kan blijven spelen. “Samenlevingsvormen zijn steeds ingewikkelder geworden, denk bijvoorbeeld aan samengestelde gezinnen.
 

Leventestament is gewild

Om dat goed te kunnen regelen is een beetje googelen op internet niet voldoende. Persoonlijk advies op maat was al belangrijk, maar wordt alleen maar belangrijker.” Dat geldt ook voor levenstestamenten, een fenomeen dat de laatste jaren opgang maakt. “Mensen worden ouder, blijven langer thuis wonen, hebben steeds meer bezit. Maar ouderdom komt ook met gebreken. En dan is het prettig om ook voor het laatste gedeelte van het leven afspraken op papier te zetten en zaken goed te regelen.”
 

De laagdrempelige notaris

Op het kantoor aan de Hegedyk hangen de krantenknipsels van zijn aanstelling als notaris aan de muur. Rispens kondigde tien jaar geleden aan de drempel naar de notaris te willen verlagen. Daar is hij nog steeds mee bezig. Door de organisatie van open avonden en een inloopspreekuur, maar ook door bijvoorbeeld bij mensen op bezoek te gaan. “Er is altijd nog een groep die het een grote stap vindt om bij de notaris op bezoek te gaan. Dat is geen probleem, ik kom graag bij mensen thuis.” Met zijn eigen kantoor kan Rispens daar ook meer tijd voor vrijmaken. “In een grotere maatschap met meerdere vestigingen ben je toch altijd veel tijd kwijt aan organisatorische zaken. Ik kan het nu mooi op mijn eigen manier invullen.”
 

Meer weten over Rispens Notarissen?

Wilt u meer weten over Rispens Notarissen of heeft u direct een vraag voor het regelen van uw belangen? Neem dan contact met ons op!
 
Bron: Sa!