Facebook Twitter

Koude uitsluiting

Koude uitsluiting


Koude uitsluiting betekenis

De betekenis van koude uitsluiting is het uitsluiten van huwelijksvermogensrechtelijke gemeenschap tussen de partners. Hiervoor zijn huwelijkse voorwaarden of partnersvoorwaarden nodig. Deze zorgen ervoor dat inkomsten, schulden en bezittingen strikt gescheiden zijn en blijven.
 

Married at First Sight

Trouwen met een volslagen vreemde. Dat klinkt niet aanlokkelijk, maar in het reality- programma “Married at First Sight” was dit juist waar het om draaide. Acht singles waagden de stap om met een wildvreemde in het huwelijksbootje te stappen. De stellen werden gekoppeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. De kandidaten zagen elkaar pas voor het eerst op hun eigen bruiloft.
 

Koude uitsluiting

Om te voorkomen dat het vooropgezette huwelijk ongewenste financiële gevolgen zou hebben, moesten de kandidaten van tevoren bij de notaris papieren tekenen. Die papieren hielden een zogenaamde ‘koude uitsluiting’ in. Dat betekent dat de ene echtgenoot nooit recht zou krijgen op spullen of geld van de andere echtgenoot. Vermenging van vermogen of aanspraken van welke aard ook, waren uitgesloten.
 
Een geluk voor Yori en Nathalie die regelrecht afstevenden op een echtscheiding. Voor hen had dit avontuur, behalve een zure nasmaak, gelukkig geen consequenties voor hun thuissituatie.
 

Bram en Patty Married at First Sight

Anders was het voor Bram en Patty, die meteen een klik hadden. Na een paar maanden woonden ze al samen. Zij moeten binnenkort de koude uitsluiting nog maar eens tegen het licht houden. Deze akte was immers geschreven voor het scenario dat ze na enkele weken uit elkaar zouden gaan. Bram en Patty moeten bedenken wat ze met hun tezamen bewoonde woning doen, hoe ze de kosten van de huishouding delen en meer. Ook zal er een testament aan te pas komen, om de erfenis te regelen ten opzichte van hun partner en hun familie. Oftewel: een nieuwe gang naar de notaris, maar nu vanwege het bouwen van zekerheid voor de toekomst.
 

Koude uitsluiting erfenis

Het is altijd mogelijk om getekende akten opnieuw te laten beoordelen in het kader van ontwikkeling van een relatie of zakelijke voortgang. Verhuizing kan ook een reden zijn om nog eens naar de vastgelegde afspraken te kijken. Niet elk huwelijk begint zo spannend als bij Bram en Patty, maar je weet nooit hoe het huwelijksbootje vaart op de woelige baren.