Facebook Twitter

Huis verhuren

Huis verhuren


Als je je huis verhuurt, dan geef je een huurder je woning of een gedeelte daarvan in gebruik. De afspraken met de huurder leg je vast in een huurcontract.
 

Huis verhuren en een huurcontract opstellen

Een huurcontract kan je sluiten voor een tijdelijke situatie of voor langere duur. De regels over het verhuren van een woning zijn ingewikkeld. Kom daarom op tijd naar de notaris; fouten die je maakt in de afspraken met de huurder zijn vaak later niet meer te herstellen. Wij kunnen jou en de huurder helpen met het opstellen van het huurcontract. In een huurcontract leggen we onder meer vast:
 
> Voor hoe lang het contract geldt;
> Om welke ruimte(n) het precies gaat;
> Wat de huurprijs is;
> Of de huurder de woning in de toekomst mag kopen;
> Of de huurder de woning geheel of gedeeltelijk mag verbouwen en als dat mag wie de kosten daarvan betaalt;
 

Wettelijke regels voor het verhuren van je huis

De wettelijke regels voor verhuur zijn erg strikt. Het is daarom belangrijk tijdig ons advies in te roepen. Als er al mondelinge afspraken door jou met de huurder zijn gemaakt, kan de huurder jou daaraan houden.
 

Huis tijdelijk verhuren

Als je je woning niet verkocht krijgt, maar al wel een nieuwe woning hebt, kan tijdelijk verhuren een oplossing zijn. Er gelden dan minder strikte regels. Je kunt je huis tijdelijk (minimaal zes maanden) verhuren met een vergunning van de gemeente. Als je een huurder hebt gevonden kunnen wij de huurovereenkomst juridisch juist vastleggen. Dat biedt extra zekerheid!