Facebook Twitter

Geld in het bedrijf van je partner steken. Slimme zaak?

Geld in het bedrijf van je partner steken. Slimme zaak?


Startkapitaal voor je lief?

Stel, je partner start een eigen bedrijf en heeft een startkapitaal nodig. En jij hebt een leuke som geld op je spaarrekening en steunt daarmee graag de ondernemersplannen van je lief. Dan lijkt 1 + 1 = 2. Maar hoe geweldig het ook is als je je partner kunt helpen om een eigen bedrijf op te starten, het is ook het moment om daar goed en zakelijk naar te kijken. Een voorbeeld.

 

 

Sabrina wil een sieradenshop beginnen en heeft een startkapitaal nodig. Haar vriend Tom is altijd spaarzaam geweest en heeft flink wat geld opzij gezet. Hij vindt het leuk dat hij met dat geld Sabrina kan ondersteunen. Helaas komt de sieradenshop niet van de grond. En hun relatie komt daardoor ook onder druk te staan. Tom wil op een bepaald moment zijn geld terug, maar Sabrina kan het bedrag niet terugbetalen. Al Tom’s geld is in de huur van de shop gaan zitten. Als ze uit elkaar gaan, zegt Sabrina dat Tom het geld niet terugkrijgt. Ze is ervan uitgegaan dat hij bewust een risicodragende investering deed in haar bedrijf. Tom stapt vervolgens naar de rechter om zijn geld terug te krijgen; een slepende rechtszaak volgt.

 

We leren hieruit dat zakelijke voorwaarden en verwachtingen van tevoren goed moeten worden doorgesproken, ook al hou je nog zoveel van elkaar. Rispens Notarissen helpt je graag met jullie zakelijke gesprekken en plannen. We leggen dan direct jullie afspraken vast in een samenlevingscontract of een ander juridisch goed contract, zodat jullie je daarover geen zorgen meer hoeven te maken. Het is immers veel leuker om bezig te zijn met ondernemen en van het nieuwe bedrijf een succes te maken! Meer weten? Neem dan contact met ons op.