Facebook Twitter

Ex-partner uitsluiten

Ex-partner uitsluiten


Testament na scheiding

Wat gebeurt er met uw testament na scheiding? Wij geven een voorbeeld. Frederique is vandaag bij de notaris. Ze heeft een zoontje van 4, Kevin. Kevins vader heeft hen verlaten toen Kevin nog maar één jaar oud was.
Frederique wil weten of haar zoon Kevin financieel in de problemen raakt, mocht zij er niet meer zijn. In ieder geval zal dan haar huis verkocht moeten worden.
 

Testament aanpassen

De notaris legt haar uit dat er ook na scheiding dingen te regelen zijn, zoals een testament. Als Frederique niets regelt bij testament, en ze komt te overlijden, dan komt de ex van Frederique weer in beeld. Hij zal namelijk alles namens Kevin moeten regelen, als zijn wettelijk vertegenwoordiger. Dit geldt in ieder geval zolang Kevin nog geen achttien jaar is.
Frederique vertelt met tranen in haar ogen dat zij sinds lange tijd niet meer weet waar haar ex woont. Ze wil beslist niet dat hij háár erfenis moet afwikkelen.
 

Volmacht verlenen

De notaris antwoordt dat zij het beheer over haar erfenis kan overlaten aan iemand anders, bijvoorbeeld een familielid. Deze persoon kan dan ook het huis verkopen namens Kevin. Hij of zij kan de erfenis blijven beheren totdat Kevin achttien jaar is. Zo blijft haar ex er zo veel mogelijk buiten.
Frederique vindt het belangrijk dat de belangen van haar kind goed in het oog worden gehouden. Ze zal het eens in eigen familiekring bespreken, waarna het testament kan worden gemaakt zoals zij het graag ziet.
 

Ex-partner uitsluiten?

Meer weten over het opstellen van een testament waarbij een ex-partner wordt uitgesloten? Lees dan verder over onze testamenten of maak vrijblijvend een afspraak.