Facebook Twitter

Erfrechtplan maken

Erfrechtplan maken


Erfrechtplan maken

Een erfrechtplan maken? Tegenwoordig adverteren diverse adviesbureaus met een zogenaamd erfrechtplan. Velen stellen de vraag wat het verschil is tussen zo’n adviesbureau en de notaris. Bij de notaris bent u direct bij de bron met als voordeel directe communicatie, duidelijkheid en daarom voordeliger. Direct meer weten over erfrechtplanning?
 

Wat is een erfrechtplan

Een erfrechtplan is een advies om (de verdeling van) uw nalatenschap te plannen op een manier die het best aansluit bij uw persoonlijke situatie. Dit advies kan in de vorm van een gezamenlijke bespreking, soms gevolgd door een verslag op papier of begeleid met een schriftelijke toelichting. Uiteindelijk wordt het plan uitgewerkt in een notariële akte. Dit kan een testament zijn, maar ook een akte van schenking of levenstestament.
 

Adviseur nodig voor erfrecht plan?

Een extra adviseur is niet nodig. Uiteindelijk wordt een erfrechtplan immers toch bij de notaris vastgelegd in een testament. Rispens Notarissen zorgt bij een testament zelf voor een heldere, goed leesbare toelichting vooraf. Bovendien is de notaris altijd onafhankelijk en onpartijdig en heeft een geheimhoudingsplicht.
 

Begrijpelijk testament

Wij stellen samen met u een plan op aan de hand van een persoonlijk gesprek, naar uw wensen en in een voor u begrijpelijke vorm. Moeilijke testamenten en constructies om belasting te besparen zijn een optie. Maar voorop staat een begrijpelijk testament en de (eenvoudige) uitvoering daarvan. U moet zich er goed bij voelen.
 

Ervaringen Erfrechtplan

Rispens Notarissen heeft de benodigde opleiding en ervaring en kent de valkuilen. Bovendien zijn wij expert op gebieden die het erfrecht raken, zoals het huwelijksvermogensrecht en het ondernemingsrecht. Met deze kennis wordt het pas een complete erfrechtplanning. Binnenlopen, bellen of mailen of de inloopdagen bezoeken, kan altijd. Ook komt Rispens Notarissen graag bij u thuis langs. Neem contact met ons op.